Page 108 - GREC14N_SKG_02
P. 108
Foodism | Resto-Reviews
SKG
Νίκος Νυφούδης, τώρα, που πέρυσι λάνσαρε ωμά πιάτα που αξίζουν πολλούς επαίνους. WHEN IT COMES
το πολύ ενδιαφέρον country κρεατάδικο Tza- Με πιο «ροκ» διάθεση αντιμετωπίζει το TO FISH, THE
ki 'Ho στον Χορτιάτη, επέστρεψε δυναμικά ευαίσθητο προφίλ των θαλασσινών ο Γιάννης
με το Ανφάν Γκατέ, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Λουκάκης στην περίφημη Μούργα, πίσω LEADER IS
Καφές και brunch, μεσημεριανό ή βραδινό, από την Αχειροποίητο. Εδώ το μενού, DEFINITELY
κοκτέιλ ή κρασί, όλα είναι στο παιχνίδι του που αλλάζει πολύ συχνά, βασίζεται στους MAVRI THALASSA
εστιατορίου, που μας ζητάει να το αφήσουμε πειραματισμούς και τις ορέξεις του ανήσυχου
να μας κακομάθει. σεφ, ο οποίος ψάχνει μανιωδώς σπουδαία ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
υλικά από όλη την Ελλάδα για να τα εντάξει «ΨΑΡΙ» ΤΗΝ
ΝΕΑ & ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ σε ένα μενού όπου πρωτοστατεί από τη ΠΡΏΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ
Από τα σύγχρονα μεζεδοπωλεία που έφεραν μια η πληθωρικότητα και η νοστιμιά και ΕΧΕΙ Η ΜΑΥΡΗ
έναν νέο αέρα αλλαγής στο γαστρονομικό από την άλλη μια ντελικάτη εκδοχή της
προφίλ της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζουμε: θαλασσινής κουζίνας. Η Κυριακή Τοπτζή ΘΑΛΑΣΣΑ
τον Γλυκάνισο στη Πυλαία, που μαγειρεύει στον Τάσο δίνει ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας στη
μια μοντέρνα κουζίνα που αγαπάει τη σχάρα, και στο Grada Nuevo το υπέροχο
θάλασσα, κάνει όμως το πέρασμά της και φρικασέ με μάγουλα συναγρίδας είναι μόνο
από τη στεριά με ευφάνταστους μεζέδες, την ένα από τα μεγάλα ψαροφαγικά χιτ του
πολύ καλή Νέα Φωλιά, που πρωτοστάτησε μενού. Ο Χαμόδρακας, στο Καραμπουρνάκι,
στη διαρκώς ανερχόμενη τάση των μετράει μισό αιώνα ζωής και συνεχίζει να
σύγχρονων γαστροκαφενείων, αλλά και το τιμά με συνέπεια τη σπουδαία φήμη του για
χαριτωμένο Νάμα, στη γειτονιά των Αγίων τα πρωτοκλασάτα όστρακα που σερβίρει,
Αποστόλων, με έμφαση στην εντοπιότητα. ενώ πολλές νοστιμιές της θάλασσας εκτός
Η Διάβαση, τώρα, στην οδό Παύλου Μελά, από στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές και τα
ανάβει κάρβουνα για τα νοστιμότερα συναφή θα δοκιμάσετε και στο Coquille,
σουτζουκάκια της πόλης ενώ κλασική αξία που αρμενίζει στην περαντζάδα της Νίκης.
παραμένει η δημοφιλής Διαγώνιος με Highlight η τεράστια ποικιλία από βότκες.
τον άπαιχτο γύρο, τις φρέσκες τηγανητές Τέλος, από το έθνικ τοπίο της Θεσσαλονίκης,
πατάτες και όλα τα εύγευστα παρελκόμενα. νόστιμο και αυθεντικό κεμπάπ θα φάτε μέσα
Στο κεφάλαιο «Ψάρι» την πρωτοκαθεδρία στη Μονή Λαζαριστών από τα έμπειρα χέρια
έχει ασφαλώς το κορυφαίο του Ayhan στο εστιατόριό του, ενώ στο Si-
εστιατόριο Μαύρη Θάλασσα του viria Pelmeni μια μαγείρισσα παλαιάς κοπής,
Αλέξανδρου Τοκίδη στην Καλαμαριά. Η η κυρία Γαλήνη, μαγειρεύει με νοσταλγικό
αστεράτη πρώτη ύλη που ξεχειλίζει από τρόπο φαγητά των τόπων όπου έζησε, όπως
φρεσκάδα αποθεώνεται με αριστοτεχνικά ουκρανικά βαρένικα, γεωργιανά χινκάλι,
ψησίματα αλλά και μια μεγάλη γκάμα από πιροσκί και πελμένι.
108 GREC14N 2018