Page 113 - GREC14N_SKG_02
P. 113

SKG

                                                           Mavri Thalassa

                      Akadimia Restaurant
         A distinctive “academy” of flavours with a vintage aura, offers
          lessons of Greek and Mediterranean gastronomy, and artistic
           journeys through the artworks that adorn the rooms. Μια
         ξεχωριστή «ακαδημία» γεύσεων με vintage αέρα προσφέρει
          μαθήματα ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας και
          καλλιτεχνικές περιηγήσεις στα έργα τέχνης που κοσμούν
            τους χώρους. 3 Aghiou Mina Str., +30 2310 521803,
                      akadimiarestaurant.gr

                     Alfredo’s Grand Dining
         Haute gastronomie in the private grounds of Regency Casino
           Thessaloniki. Executive chef Apostolos Altanis presents a
          feast of delectable dishes and gourmet surprises based on the
         Mediterranean cuisine. Υψηλή γαστρονομία στον πριβέ χώρο
         του Regency Casino Thessaloniki. Ο executive chef Απόστολος
            Αλτάνης προτείνει μια πανδαισία εκλεκτών γεύσεων
          και γαστριμαργικών εκπλήξεων. 12th km National Road
          Thessaloniki-Airport, +30 2310 491234, regencycasinos.gr
                           Atlantis
         A traditional fish tavern in the area of Kalamaria specialising in
         grilled fish, all handpicked from the daily fish market. Kakavia,
         the Greek version of bouillabaisse, is the absolute specialty here,
          whereas pan seared mussels are not to miss. Παραδοσιακό
           εστιατόριο στην Καλαμαριά, με φρέσκα θαλασσινά και   Enfant Gaté
          ειδίκευση στο ψητό ψάρι, όλα διαλεγμένα καθημερινά από
         την ψαραγορά. Σπεσιαλιτέ του είναι η κακαβιά και τα μύδια
              σαγανάκι. 19 Atlantidos Str., +30 2310 444679
                     B Restaurant Café Bar
          Housed in the Museum of Byzantine Culture, this restaurant
          is the very definition of museum dining. Its menu is renewed
          according to season and is based on Mediterranean dishes,
         with some special entries coming from the Italian and French
          cuisine. Εντός του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, το
          εστιατόριο δίνει τον ορισμό του museum dining. Το μενού
         του διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή και βασίζεται στις
          μεσογειακές γεύσεις, με κάποιες νότες από τη γαλλική και
         την ιταλική κουζίνα. 23rd Septemvriou Ave., +30 2310 869695,
                         brestaurant.gr

                           Brizola
          As you can guess by its name –meaning ‘steak’– here meat is
          the absolute star of the kitchen. Fillet, rib-eye, rib, as well as
        traditional leek sausage, meat soup, veal tartare and tagliata, dare
          you to taste them in mouthwatering versions inside a unique
        space. Από το όνομά του και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς
     Sophia Labrinopoulou  εκδοχές μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον. 18 N. Mantzarou
         ότι εδώ το κρέας αποτελεί τον πρωταγωνιστή της κουζίνας.
          Φιλέτο, rib-eye, σπαλομπριζόλα, αλλά και παραδοσιακό
           λουκάνικο με πράσο, κρεατόσουπα, μοσχαρίσιο ταρτάρ
          και tagliata, σας προκαλούν να τα γευθείτε σε λαχταριστές
               & K. Roulia Str., +2310 532800, brizola.gr

                                                                                              113
   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118