Page 113 - GREC14N_SKG_02
P. 113
SKG
Mavri Thalassa
Akadimia Restaurant
A distinctive “academy” of flavours with a vintage aura, offers
lessons of Greek and Mediterranean gastronomy, and artistic
journeys through the artworks that adorn the rooms. Μια
ξεχωριστή «ακαδημία» γεύσεων με vintage αέρα προσφέρει
μαθήματα ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας και
καλλιτεχνικές περιηγήσεις στα έργα τέχνης που κοσμούν
τους χώρους. 3 Aghiou Mina Str., +30 2310 521803,
akadimiarestaurant.gr
Alfredo’s Grand Dining
Haute gastronomie in the private grounds of Regency Casino
Thessaloniki. Executive chef Apostolos Altanis presents a
feast of delectable dishes and gourmet surprises based on the
Mediterranean cuisine. Υψηλή γαστρονομία στον πριβέ χώρο
του Regency Casino Thessaloniki. Ο executive chef Απόστολος
Αλτάνης προτείνει μια πανδαισία εκλεκτών γεύσεων
και γαστριμαργικών εκπλήξεων. 12th km National Road
Thessaloniki-Airport, +30 2310 491234, regencycasinos.gr
Atlantis
A traditional fish tavern in the area of Kalamaria specialising in
grilled fish, all handpicked from the daily fish market. Kakavia,
the Greek version of bouillabaisse, is the absolute specialty here,
whereas pan seared mussels are not to miss. Παραδοσιακό
εστιατόριο στην Καλαμαριά, με φρέσκα θαλασσινά και Enfant Gaté
ειδίκευση στο ψητό ψάρι, όλα διαλεγμένα καθημερινά από
την ψαραγορά. Σπεσιαλιτέ του είναι η κακαβιά και τα μύδια
σαγανάκι. 19 Atlantidos Str., +30 2310 444679
B Restaurant Café Bar
Housed in the Museum of Byzantine Culture, this restaurant
is the very definition of museum dining. Its menu is renewed
according to season and is based on Mediterranean dishes,
with some special entries coming from the Italian and French
cuisine. Εντός του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, το
εστιατόριο δίνει τον ορισμό του museum dining. Το μενού
του διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή και βασίζεται στις
μεσογειακές γεύσεις, με κάποιες νότες από τη γαλλική και
την ιταλική κουζίνα. 23rd Septemvriou Ave., +30 2310 869695,
brestaurant.gr
Brizola
As you can guess by its name –meaning ‘steak’– here meat is
the absolute star of the kitchen. Fillet, rib-eye, rib, as well as
traditional leek sausage, meat soup, veal tartare and tagliata, dare
you to taste them in mouthwatering versions inside a unique
space. Από το όνομά του και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς
Sophia Labrinopoulou εκδοχές μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον. 18 N. Mantzarou
ότι εδώ το κρέας αποτελεί τον πρωταγωνιστή της κουζίνας.
Φιλέτο, rib-eye, σπαλομπριζόλα, αλλά και παραδοσιακό
λουκάνικο με πράσο, κρεατόσουπα, μοσχαρίσιο ταρτάρ
και tagliata, σας προκαλούν να τα γευθείτε σε λαχταριστές
& K. Roulia Str., +2310 532800, brizola.gr
113