Page 104 - GREC14N_SKG_02
P. 104

Foodism | Resto-Reviews
                                                                                        SKG



        Kalamaria. The fresh, star quality ingredients   του και το μεγαλεπήβολο project The Afi-  INFO
        take to the sky with skillful cooking methods, as   cionados, της Μαριαλένας Μηλιαρά και   Makedonia Palace
        well as a wide range of raw dishes that are worth   του Σπύρου Συμεωνίδη στην Καλαμαριά,   +30 231 089 7197,
        praising. The sensitive profile of seafood is seen   με επικεφαλής τον πολύ ταλαντούχο σεφ   The Aficionados
        with a rock ‘n’ roll approach by Yannis Loukakis   του Elies All Senses Resort στη Χαλκιδική,   +30 231 043 4290,
                                                                            Hyatt Regency Thessaloniki,
        at the famous Mourga, close to the church of   Δημήτρη Παμπόρη. Ο εντυπωσιακός   Ambrosia +30 231 040 1418
        the Acheiropoietos. The often changing menu   πολυχώρος που χωρίζεται σε ένα απλούστερο   Regency Casino Thessaloniki,
        here is based on experimentation and the   μπιστρό και σε ένα fine dining εστιατόριο   Alfredo’s Garden
        moods of a restless chef that is keen on searching   υψηλών προδιαγραφών στεγάζεται στην   +30 231 049 1234,
        for precious products from all over the country,   έπαυλη Αχιλλέα Βαρδαμή, ενώ εκτός από   Dome Real Cuisine
        in a menu that combines abundance and taste   γκουρμέ προορισμός, περιλαμβάνει και   +30 231 040 1092
                                                                            Duck Private Cheffing
        with a delicate version of sea dishes. Chef Kiriaki   ένα εντυπωσιακό cigar lounge με πάνω από   +30 231 551 9333
        Toptzi shows her great grilling skills at Tasos;   δύο χιλιάδες πούρα, καθώς και μια από τις   Clochard +30 231 023 9805
        at Grada Nuevo, the excellent fricassee with   κορυφαίες κάβες, με ξεχωριστά κρασιά από   Xaroupi +30 231 052 6262
        dentex cheeks is only one of the restaurant’s   τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα.   To Manitari +30 231 041 5289
        hit fish dishes. Hamodrakas, at the area of   Αν και το Ambrosia αποτελεί το μόνο din-  Thria +30 231 082 1120
        Karabournaki, has been around for fifty years,   ing room του ξενοδοχείου Hyatt Regency και   Opsopion Maganie
                                                                            +30 231 088 9699
        and continues true to its fame with the first   συνεπώς εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους   Tzimis +30 231 601 0490
        class seashell dishes that it serves; many seafood   πελάτες του, έχει αρχίσει, σταδιακά, να γίνεται   Brizola +30 231 053 2800
        delicacies along with all kinds of seashells are   «προορισμός» και για τους Θεσσαλονικείς.   718 Uptown Dine and Wine
        also served at Coquille, on the promenade of   Ο λόγος είναι προφανώς η έμφαση που   +30 231 034 1718
        Nikis Street. Highlight: a wide variety of vodkas.   δίνει ο σεφ Απόστολος Αλτάνης σε μια πιο   The Backroom Thessaloniki
                                                                            +30 231 025 7781
        And conclusively, regarding the ethnic scene of   ξεκάθαρη ελληνικότητα της κουζίνας του,   Tzaki 'Ho +30 231 034 9266
        Thessaloniki, you can taste delicious authentic   η οποία αποτυπώνεται σε πιάτα όπως η   Enfant Gâté +30 231 024 7307
        kebab close to the Lazaristes Monastery,   «λούζα» τόνου, την οποία παρασκευάζει ο   Glykanisos +30 231 030 2882
        from the hands of Ayhan in the eponymous   ίδιος και συνοδεύει με παντζάρια, πανακότα   Nea Folia +30 231 096 0383
        restaurant, whereas at the Siviria Pelmeni, Mrs   γιαουρτιού και κρέμα περγαμόντου, ή όπως ο   Nama +30 231 308 8241
        Galini, an old style cook, nostalgically cooks   λαχανοντολμάς του με το απαλό αβγολέμονο,   Diavasi +30 231 022 0596
                                                                            Diagonios +30 231 026 0958
        the dishes from the places where she has lived –   το οποίο αρωματίζει με κρόκο Κοζάνης.   Mavri Thalassa +30 231 093 2542
        Ukrainian vareniki, Georgian khinkali, piroshky   Στον καταπράσινο κήπο, βέβαια, του Al-  Mourga +30 231 026 8826
        and pelmeni.                      fredo’s Garden του Regency Casino Thes-  Tasos +30 231 043 0523
                                          saloniki, τώρα που γλύκανε ο καιρός για τα   Grada Nuevo +30 231 027 1074
        Με το καλοκαίρι να είναι ante portas,   καλά θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε   Hamodrakas Seafood Restaurant
        περιηγούμαστε εκ νέου στα πιο ενδιαφέροντα   τις πιο προχωρημένες και ραφινάτες   +30 231 044 7943
                                                                            Coquille Sea Food +30 231 026 8880
        και πολυσυζητημένα στέκια για φαγητό σε                             Ayhan Authentic Oriental Cuisine
        μια Θεσσαλονίκη που συνεχώς ανεβάζει                                +30 231 065 7437
        ταχύτητα, κάνοντας τη γαστρονομική της                              Siviria Pelmeni
        σκηνή πιο ελκυστική από ποτέ.                                       +30 231 300 6216
        ΤΟ ΓΚΟΥΡΜΕ ΣΚΗΝΙΚΟ
        Το γκουρμέ κουβάρι της πόλης μοιάζει
        να ξετυλίγεται από το ανακαινισμένο και
        εμβληματικό ξενοδοχείο Makedonia Pal-
        ace, με τον σπουδαίο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου
        να εξελίσσει στο εστιατόριο Salonica Res-
        taurant & Bar την αστική ελληνική κουζίνα
        με σύγχρονες δημιουργίες. Ο Ευαγγέλου
        αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη
        μεγάλη αξία του αλλά και τις πολύστροφες
        ικανότητές του, χαρίζοντας στην πόλη της
        Θεσσαλονίκης ένα πολύ καλό εστιατόριο που
        γεφυρώνει την προίκα του παρελθόντος με
        το παρόν και το μέλλον. Στη γαστρονομική
        αναβάθμιση της συμπρωτεύουσας
        καθοριστικό ρόλο συντελεί από το άνοιγμά

        104   GREC14N   2018
   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109