Page 104 - GREC14N_SKG_02
P. 104
Foodism | Resto-Reviews
SKG
Kalamaria. The fresh, star quality ingredients του και το μεγαλεπήβολο project The Afi- INFO
take to the sky with skillful cooking methods, as cionados, της Μαριαλένας Μηλιαρά και Makedonia Palace
well as a wide range of raw dishes that are worth του Σπύρου Συμεωνίδη στην Καλαμαριά, +30 231 089 7197,
praising. The sensitive profile of seafood is seen με επικεφαλής τον πολύ ταλαντούχο σεφ The Aficionados
with a rock ‘n’ roll approach by Yannis Loukakis του Elies All Senses Resort στη Χαλκιδική, +30 231 043 4290,
Hyatt Regency Thessaloniki,
at the famous Mourga, close to the church of Δημήτρη Παμπόρη. Ο εντυπωσιακός Ambrosia +30 231 040 1418
the Acheiropoietos. The often changing menu πολυχώρος που χωρίζεται σε ένα απλούστερο Regency Casino Thessaloniki,
here is based on experimentation and the μπιστρό και σε ένα fine dining εστιατόριο Alfredo’s Garden
moods of a restless chef that is keen on searching υψηλών προδιαγραφών στεγάζεται στην +30 231 049 1234,
for precious products from all over the country, έπαυλη Αχιλλέα Βαρδαμή, ενώ εκτός από Dome Real Cuisine
in a menu that combines abundance and taste γκουρμέ προορισμός, περιλαμβάνει και +30 231 040 1092
Duck Private Cheffing
with a delicate version of sea dishes. Chef Kiriaki ένα εντυπωσιακό cigar lounge με πάνω από +30 231 551 9333
Toptzi shows her great grilling skills at Tasos; δύο χιλιάδες πούρα, καθώς και μια από τις Clochard +30 231 023 9805
at Grada Nuevo, the excellent fricassee with κορυφαίες κάβες, με ξεχωριστά κρασιά από Xaroupi +30 231 052 6262
dentex cheeks is only one of the restaurant’s τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. To Manitari +30 231 041 5289
hit fish dishes. Hamodrakas, at the area of Αν και το Ambrosia αποτελεί το μόνο din- Thria +30 231 082 1120
Karabournaki, has been around for fifty years, ing room του ξενοδοχείου Hyatt Regency και Opsopion Maganie
+30 231 088 9699
and continues true to its fame with the first συνεπώς εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους Tzimis +30 231 601 0490
class seashell dishes that it serves; many seafood πελάτες του, έχει αρχίσει, σταδιακά, να γίνεται Brizola +30 231 053 2800
delicacies along with all kinds of seashells are «προορισμός» και για τους Θεσσαλονικείς. 718 Uptown Dine and Wine
also served at Coquille, on the promenade of Ο λόγος είναι προφανώς η έμφαση που +30 231 034 1718
Nikis Street. Highlight: a wide variety of vodkas. δίνει ο σεφ Απόστολος Αλτάνης σε μια πιο The Backroom Thessaloniki
+30 231 025 7781
And conclusively, regarding the ethnic scene of ξεκάθαρη ελληνικότητα της κουζίνας του, Tzaki 'Ho +30 231 034 9266
Thessaloniki, you can taste delicious authentic η οποία αποτυπώνεται σε πιάτα όπως η Enfant Gâté +30 231 024 7307
kebab close to the Lazaristes Monastery, «λούζα» τόνου, την οποία παρασκευάζει ο Glykanisos +30 231 030 2882
from the hands of Ayhan in the eponymous ίδιος και συνοδεύει με παντζάρια, πανακότα Nea Folia +30 231 096 0383
restaurant, whereas at the Siviria Pelmeni, Mrs γιαουρτιού και κρέμα περγαμόντου, ή όπως ο Nama +30 231 308 8241
Galini, an old style cook, nostalgically cooks λαχανοντολμάς του με το απαλό αβγολέμονο, Diavasi +30 231 022 0596
Diagonios +30 231 026 0958
the dishes from the places where she has lived – το οποίο αρωματίζει με κρόκο Κοζάνης. Mavri Thalassa +30 231 093 2542
Ukrainian vareniki, Georgian khinkali, piroshky Στον καταπράσινο κήπο, βέβαια, του Al- Mourga +30 231 026 8826
and pelmeni. fredo’s Garden του Regency Casino Thes- Tasos +30 231 043 0523
saloniki, τώρα που γλύκανε ο καιρός για τα Grada Nuevo +30 231 027 1074
Με το καλοκαίρι να είναι ante portas, καλά θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε Hamodrakas Seafood Restaurant
περιηγούμαστε εκ νέου στα πιο ενδιαφέροντα τις πιο προχωρημένες και ραφινάτες +30 231 044 7943
Coquille Sea Food +30 231 026 8880
και πολυσυζητημένα στέκια για φαγητό σε Ayhan Authentic Oriental Cuisine
μια Θεσσαλονίκη που συνεχώς ανεβάζει +30 231 065 7437
ταχύτητα, κάνοντας τη γαστρονομική της Siviria Pelmeni
σκηνή πιο ελκυστική από ποτέ. +30 231 300 6216
ΤΟ ΓΚΟΥΡΜΕ ΣΚΗΝΙΚΟ
Το γκουρμέ κουβάρι της πόλης μοιάζει
να ξετυλίγεται από το ανακαινισμένο και
εμβληματικό ξενοδοχείο Makedonia Pal-
ace, με τον σπουδαίο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου
να εξελίσσει στο εστιατόριο Salonica Res-
taurant & Bar την αστική ελληνική κουζίνα
με σύγχρονες δημιουργίες. Ο Ευαγγέλου
αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη
μεγάλη αξία του αλλά και τις πολύστροφες
ικανότητές του, χαρίζοντας στην πόλη της
Θεσσαλονίκης ένα πολύ καλό εστιατόριο που
γεφυρώνει την προίκα του παρελθόντος με
το παρόν και το μέλλον. Στη γαστρονομική
αναβάθμιση της συμπρωτεύουσας
καθοριστικό ρόλο συντελεί από το άνοιγμά
104 GREC14N 2018