Page 106 - GREC14N_SKG_02
P. 106

Foodism | Resto-Reviews
                                                                                        SKG





                               δημιουργίες του έμπειρου Αλτάνη, πάντα   Γιάννη Ζιάγκα και της Νίκης Τσερέπη, στο
                               με σαφή ελληνοκεντρικό χαρακτήρα και   δεύτερο όροφο του Sofouli Center, μεγαλώνει
                               πολύ δυνατές πρώτες ύλες. Πολύ καλή   όμορφα και παρουσιάζει μια δυνατή πρόταση
                               εντύπωση μας έκανε επίσης το σχετικά   εξόδου. Το μενού του εστιατορίου, που
                               πρόσφατο εστιατόριο Dome Real Cuisine,   κινείται στον άξονα του comfort food με
                               εντός του Hotel Nikopolis στα ανατολικά της   ελληνικό πρόσημο, επιμελείται με μεράκι ο
                               Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο ικανότατος executive   Δημήτρης Παμπόρης, και η επιτυχία του είναι
                               σεφ του ξενοδοχείου, Στέφανος Σταμίδης,   ότι ραφινάρει ακόμα και τις πιο πληθωρικές
                               δημιουργεί ένα προσεγμένο comfort μενού   συνταγές, αναδεικνύοντας έτσι και τον κομψό
                               με πρωταγωνιστή premium ελληνικά και   χαρακτήρα τους.
                               εισαγόμενα κρέατα τα οποία ψήνει με   Απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής
                               δεξιοτεχνία στο μαντεμένιο φούρνο Ber-  Θεσσαλονίκης, η μινιμαλιστικά διακοσμημένη
                               tha, αλλά έχει τη δυνατότητα να τα σιτεύει   σάλα του Thria με τα γκρι, μπεζ κι άσπρα
                               κιόλας σε ένα δικό τους dry aging κρεατικών.   χρώματά της είναι φιλική, ζεστή και, κατά
                               Η λίστα κρασιών του εστιατορίου κρύβει   κάποιο τρόπο, στιλιστικά εναρμονισμένη
                               πολλά διαμαντάκια, που θα ενισχύσουν   με το σύγχρονο μενού ελληνικής κουζίνας
                               την κρεατολαγνική εμπειρία σας και με   που προτείνει από αυτόν τον χειμώνα ο
                               το παραπάνω. Δώστε βάση επίσης στα   σεφ- ιδιοκτήτης Δημήτρης Τασιούλας. Σε
                               επιδόρπια του Σταμίδη. Ο μπακλαβάς του   έναν μικρό δρόμο, απέναντι από το
                               είναι πραγματικά υπέροχος.        ξενοδοχείο Macedonia Palace, βρίσκεται και
                               Στην ευρύτερη περιοχή της βιομηχανικής   το κουκλίστικο Οψοποιών Μαγγανείαι της
                               ζώνης, ανάμεσα σε εργοστάσια, αποθήκες και   Ντίνας Βογιατζόγλου και του Δημήτρη
                               χωράφια, βρίσκεται το περίφημο Duck Private   Μπολάνη. Το μενού κερδίζει το βλέμμα με
                               Cheffing, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα   τις σικάτες παρουσιάσεις των comfort πιάτων
                               εστιατόρια της πόλης. Η chef-ιδιοκτήτρια   του, όμως ξεχωρίζει και για τη νοστιμιά του.
                               Ιωάννα Θεοδωρακάκη κάνει δημιουργικά   Το Τζίμης είναι το νέο κρεατοφαγικό
        TZIMIS IS A            παιχνιδίσματα με τις ελληνικές γεύσεις,   κόνσεπτ της πόλης, με την ιντριγκαδόρικη
        NEW MEAT               δίνοντας έμφαση τόσο στο κρέας όσο και στο   σφραγίδα του υπερπληθωρικού σεφ Ηλία
        RESTAURANT             ψάρι, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη κουζίνα   Σκουλά. Σε μια αιωνόβια ολλανδική αποθήκη
                               σε λογική γαλλικού bistro. Βέβαια, το απόλυτο
                                                                 λαδιών στα Λαδάδικα με ξυλόφουρνους,
        CONCEPT IN             all time classic ρεστοράν της συμπρωτεύουσας   τσιγκέλια και ψυγεία ωρίμανσης, ο πελάτης
        THE CITY THAT          παραμένει το Clochard των Γιώργου και   περνάει μέσα από την κουζίνα για να πάει στο
        BEARS THE              Αλέξανδρου Βασίλογλου. Παραμένοντας   τραπέζι του και να αρχίσει το πάρτυ. Στα must
                                                                 του μενού θα συναντήσετε το φανταστικό
                               ένα από τα διαχρονικότερα εστιατόρια της
        INTRIGUING             Θεσσαλονίκης και χωρίς να αποσχίζεται   brisket pastrami με πατατάκια και κρόκο
        SIGNATURE              από τον αστικό πυρήνα του, πλέον με την   τηγανητού αυγού, το βραστό μοσχαρίσιο
        OF CHEF ILIAS          αρωγή του σεφ Κωνσταντίνου Φούρναρη   παϊδάκι και τη χοιρινή σούβλα ψημένη στα
                                                                 ξύλα σε κρούστα αλατιού. Στη βιομηχανική
                               προτείνει και πιο μοντέρνες σπεσιαλιτέ
        SKOULAS Ο              που το αναβαθμίζουν, όπως το ταρτάρ   περιοχή των Σφαγείων, η Brizola έρχεται
        ΤΖΙΜΗΣ ΕΙΝΑΙ           χελιδονόψαρου με πράσινα λαχανικά, τσίλι   επίσης να προστεθεί με ενδιαφέρουσες
        ΤΟ ΝΕΟ                 και αυγά βασιλικής ρέγγας. Πάμε μια βόλτα,   κοπές και νόστιμα κομμάτια στην ατζέντα
        ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΚΟ           τώρα, στο Χαρούπι, που δημιουργήθηκε   όσων αγαπούν το κρέας, ενώ στην αρχή του
                               με όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου,
                                                                 Πανοράματος, με περιμετρική θέα σε όλη τη
        CONCEPT ΤΗΣ            νεανικού μπιστρό, με κρητικό πρόσημο. Ο   πόλη, βρίσκεται το ολοκαίνουργιο 718 Up-
        ΠΟΛΗΣ ΜΕ               δε σεφ του, Μανώλης Παπουτσάκης, είναι,   town Dine and Wine με σεφ τον Δημήτρη
        ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ            πιστεύουμε, ο πιο επιτυχημένος πρέσβης   Στάκταρη, το οποίο ρίχνει στο τραπέζι,
                                                                 μεταξύ άλλων, θηριώδη τόμαχοκ και σιτεμένα
                               της κρητικής κουζίνας, γιατί, ενώ συνεχίζει
        ΤΟΥ ΣΕΦ ΗΛΙΑ           να πατάει γερά στη μαγειρική παράδοση   Black Angus από την Ιρλανδία. Το The Back-
        ΣΚΟΥΛΑ                 του νησιού του, χρησιμοποιώντας πρώτες   room Thessaloniki βρίσκεται στο πίσω
                               ύλες που έρχονται απευθείας από την   δωμάτιο του bar Pepper SKG και έκανε
                               Κρήτη, έχει στήσει έναν κατάλογο που του   την εμφάνισή του στη συμπρωτεύουσα με
                               επιτρέπει να κινείται μεταξύ παράδοσης και   ενδιαφέρουσες κρεατοφαγικές προτάσεις του
                               δημιουργικότητας. Αλλά και το Μανιτάρι του   Σάκη Παπαδάκη από Αργεντινή και Ιταλία. Ο

        106   GREC14N   2018
   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111